Dorpstraat 53A, 2445 AK Aarlanderveen

Belangenvereniging Aarlanderveen

Berichten van onze huisarts

Laat ik mij kort aan u voorstellen:

mijn naam is Ferdinand Oppenhuizen, 42 jaar oud, getrouwd met Marieke, en we hebben drie kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Ik ben huisarts sinds 2008. Mijn huisartsopleiding heb ik gevolgd in Leiden. Voordien heb ik meerdere jaren in het ziekenhuis gewerkt, voornamelijk bij cardiologie, maar ook bij chirurgie, orthopedie en spoedeisende geneeskunde. Naast mijn werk als huisarts ben ik bestuurlijk actief binnen de regio in gesprekken met ziekenhuizen en zorgverzekeraars om de zorg ook voor de komende jaren regionaal goed te regelen. Tevens ben ik zes jaar huisartsopleider.

Zoals u weet heb ik per 1 januariĀ  de praktijk overgenomen van Frans van der Kooij. Mijn liefde voor het huisartsenvak is ontstaan door een periode mee te lopen in een echte dorpspraktijk. Na mijn opleiding kon ik echter geen dorpspraktijk overnemen en werd mij de mogelijkheid geboden om praktijkhoudend huisarts in Leiden te worden, wat ik met veel plezier 11 jaar lang heb gedaan. Weloverwogen heb ik echter de keuze gemaakt om nu mijn hart te volgen en toch de overstap te maken naar de dorpspraktijk en zie ik er erg naar uit om uw nieuwe huisarts te worden. Mijn manier van werken kenmerkt zich door betrokkenheid, enthousiasme, zeer veel ervaring en een open houding.

Samen met u wil ik de best passende oplossing vinden voor uw vragen of problemen. In de afgelopen tijd heb ik al kennisgemaakt met het zeer ervaren en prettige team van de praktijk, dat ongewijzigd voor u klaar blijft staan. De mogelijkheden om verscheidene verrichtingen op de praktijk te laten doen worden verder uitgebreid. Dit betreft het maken van hartfilmpjes, vaatmeting aan de benen, 24-uurs bloeddrukmeting, bloedprikken en hartritmeonderzoek. Daarnaast zal de mogelijkheid om via internet of app een afspraak te maken of herhaalrecepten aan te vragen worden verruimd. Mijn werkdagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Tot ziens in de praktijk!