Dorpstraat 53A, 2445 AK Aarlanderveen

Kindje wiegen de film

Halverwege deze Corona-zomer, dachten veel mensen nog, dat alle beperkingen voor en rondom kerst wel achter de rug zouden zijn. Dat we weer een kindje wiegen op eerste kerstdag in de kerk konden gaan vieren. Een kerk vol kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s. Maar zoals het nu gesteld is en er op dit moment maar 30 mensen de kerk in mogen, wordt het voor hen, voor ons en de kinderen lang niet zo leuk!

De betreffende werkgroepen uit de  HH Clara en Franciscus federatie hebben hun krachten gebundeld en samen iets moois bedacht. Dat is geworden Kindje Wiegen de film, Corona-veilig en een mooie kans om iedereen te betrekken bij dit mooie fenomeen.

Het kerstverhaal is verdeeld over de 11 kernen en overal wordt of een stukje van het kerstverhaal door kinderen nagespeeld of een kerstliedje gezongen door de kinderkoren. Vol enthousiasme hebben ongeveer 30 vrijwilligers en 100 kinderen ervoor gezorgd dat alles per kern met veel plezier is opgenomen. Koffers met kleding zijn door van dorp naar dorp gegaan om door iedereen gebruikt te worden, want het is wel belangrijk, dat de hoofdrol spelers er in het hele verhaal hetzelfde gekleed uitzien:”of ze nu gefilmd worden in Nieuwkoop, Aarlanderveen , Leimuiden of Hoogmade..…!”

Al deze losse scenes en liedjes zijn gemonteerd tot één mooie film.

Kindje wiegen de film is te zien op:

1e kerstdag om 12.00 via YouTubekanaal t.v.RKGroenehart.nl  en vergeet niet je te abonneren op ons kanaal en op dat duimpje omhoog te klikken.

Uiteraard hopen we dat er veel mensen met ons mee gaan kijken, zo brengen we op een veilige manier bij iedereen in de huiskamer het kerstkind thuis.

De Clara en Franciscus federatie bestaat uit de volgende kernen: Aarlanderveen, Langeraar, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noorden, Zevenhoven, Hoogmade/Woubrugge, Leimuiden/Rijnsaterwoude, Oude-en Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen , Rijpwetering/Oud Ade.