Dorpstraat 53A, 2445 AK Aarlanderveen

Belangenvereniging Aarlanderveen

Fonds Alphen geeft €2500 voor Speelbos

De Belangenvereniging Aarlanderveen heeft een Speelbos gerealiseerd voor de jeugd, dankzij financiële steun van Fonds Alphen.

De Belangenvereniging Aarlanderveen heeft zich het afgelopen jaar met volle kracht ingezet om een Speelbos te realiseren tussen de Jacob van Damstraat en de provinciale weg. De gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunde dit initiatief en trad daarop in overleg met de provincie, die eigenaar was van het beboste stuk grond.

De gemeente kocht de grond voor een symbolisch bedrag van de provincie, zodat de Belangenvereniging Aarlanderveen een hek kon plaatsen tussen het bos en de provinciale weg. Dat is onlangs gebeurd en hierdoor kunnen kinderen het bosperceel voortaan op een verantwoorde manier gebruiken om in te spelen. De komende tijd zal worden gebruikt om het Speelbos verder in te richten.

Honden
Het hek loopt van de loods tot de school en bevat een loopdeur naar het bosperceel naast de school, dat voortaan gebruikt kan worden om honden uit te laten, omdat dit in het Speelbos verboden is. Het zou immers niet leuk zijn voor de kinderen om met hondenpoep onder hun schoenen thuis te komen nadat ze in het Speelbos hebben gespeeld. We rekenen hiervoor op uw begrip.

Subsidie
De Belangenvereniging Aarlanderveen heeft voor het geplaatste hek een subsidie gekregen van Fonds Alphen van € 2500. De rest wordt gefinancierd vanuit de kas van de Belangenvereniging. Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar ondersteunde het met bijna € 160.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten en uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.