Dorpstraat 53A, 2445 AK Aarlanderveen

Belangenvereniging Aarlanderveen

Geluidswalwoningen

Graag wil ik alle belanghebbende informeren over een  mogelijke bouwlocatie tussen de N231 en de Jacob van Damstraat. Ongeveer een jaar geleden heb ik het initiatief genomen om woningen te realiseren op de plaats van de loods aan de N231.

Een proefballon is zowel bij de gemeente, als de provincie als de huidige eigenaar goed ontvangen. Samen met een bouwer zijn we aan de slag gegaan om te kijken wat hier mogelijk is. Gezien de weg moeten het geluidswalwoningen worden.

Wat is een geluidswalwoning? Een woning die een dove gevel heeft. Aan de kant van de N231 mogen wel ramen komen, maar deze mogen niet open. Dit betekent dat alle ramen leefruimtes vanaf de Jacob van Damstraat geventileerd moeten worden.

Je kunt de woning daarom ook maar via 1 kant betreden, dit is via de tuin. Dit maakt het mogelijke project speels en uniek.

In de foto’s ziet u het huidige bestaande verkaveling inclusief loods en een foto met een nieuwe verkaveling. Echter, dit is NIET definitief, alleen om een indruk te krijgen. De verkaveling hangt af van de wensen van toekomstige bewoners.

We gaan over naar de volgende fase. Is het project haalbaar? Zijn er genoeg geïnteresseerde? Kunnen we naar de volgende stap? Kan er definitief ontwikkeld worden? Daarvoor ben ik, samen met de bouwer, op zoek naar geïnteresseerde  voor de project.

We zijn op zoek naar geïnteresseerde voor starterswoningen, eengezinswoningen en eventueel doorstroomwoningen. Twee of drie woonlagen? Hoe veel woonoppervlakte is wenselijk? Wat is het budget? Op dit moment is nog alles mogelijk.

Een voorbeeld van een starterswoning.

Heeft u interesse om te kopen, of wilt u wat meer informatie als omwonende: neem dan contact met mij op. Mijn email: jwijfje@mborijnland.nl

Ik wil jullie vragen dit voor 14 oktober 2019 te doen. Ik praat u dan bij over wat er al gedaan is, wat de huidige stand van zaken is en kan ik u voorbeelden laten zien van soortgelijke projecten.

Zie ook het bericht in het AD

Met vriendelijke groet,
Jordy Wijfje