Dorpstraat 53A, 2445 AK Aarlanderveen

Belangenvereniging Aarlanderveen

Glasvezel in het buitengebied

De gemeente Alphen aan den Rijn en Glasvezel buitenaf hebben vandaag het convenant getekend om de aanleg van glasvezel in het buitengebied van gemeente Alphen aan den Rijn mogelijk te maken. Op het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zetten wethouder Schotanus en Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, vanochtend hun handtekeningen onder de overeenkomst. Alphen aan den Rijn is de eerste gemeente in de regio Zuid-Holland Midden die een convenant heeft getekend.

Wethouder Schotanus van de gemeente Alphen aan den Rijn: “Het belang voor ons buitengebied is groot. Glasvezel in de buitengebieden zorgt ervoor dat iedereen klaar is voor de toekomstige ontwikkelingen, dit is belangrijk in een steeds verder digitaliserende samenleving. 
Ik ben er trots op dat wij vandaag het convenant hebben ondertekend en daarmee de eerste stap hebben gezet in het  daadwerkelijk starten van de werkzaamheden. Wij zijn blij dat gemeente Alphen aan den Rijn hierin voorop loopt.”

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij zijn heel blij dat we vandaag een belangrijke stap hebben gezet om het buitengebied van Zuid-Holland Midden van glasvezel te voorzien. De gesprekken met de overige gemeenten hopen wij ook op korte termijn af te ronden. De planning is om voor de bouwvak nog te beginnen met de aanleg.”

De aanleg
Alphen aan den Rijn is de grootste gemeente in Zuid-Holland Midden, wat het aantal aansluitingen betreft. Ongeveer 1.300 adressen van de totale 2.615 liggen op deze gemeentegrond.De planning is om in het tweede kwartaal van 2019 daadwerkelijk te starten. Wanneer de gesprekken met alle betrokken gemeenten zijn afgerond, wordt iedereen die zich heeft aangemeld middels een persoonlijke brief op de hoogte gebracht van de definitieve planning.